perjantai 8. maaliskuuta 2013

Köh Köh

Kävimme Nanskun kanssa tänään aamulla eläinlääkärissä, koska Nana on jonkun verran kakonut karva kurkussa -yskää. Pentuna se liittyi selkeästi rasitukseen, mutta nyttemmin on kakonut myös ilman rasitusta. Kuitenkin ollen koko ajan pirteä ihana reipas.

Nana rtg-kuvattiin jonka jälkeen kurkkuun kurkattiin rauhoituksessa. Keuhkoissa oli lievää lisääntynyttä välikudoksen tiiviyttä ja henkitorvi oli hieman kapea. Kuulemma henkitorven suhteellinen läpimitta oli n. 16%, kun normaali viitearvo on n. 18-24%. Tämä voi kuulemma liittyä lievään henkitorven kasaan painumiseen. Nanalle on päässyt pikkaisen ylipainoa, joka voi myös vaikuttaa siihen, että Nana kakoo ilman rasitustakin... Eli ensihoitona on pieni painonpudotus. Jos se auttaa niin hyvä, muuten seuraava vaihe on hengitysteiden tähystäminen sekä huuhtelunäytteen ottaminen keuhkoista.

Kuulostaa vähän hurjalta, mutta itse en ole kovin huolissaan :) Uskon, että painonpudotus auttaa. Kuitenkin Nansku pystyy juoksemaan rentoa juoksua ja menemään ilman kakomisia loistavasti! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti