torstai 8. toukokuuta 2014

Islan TET-päivä

Isla sai kunnon adhd kohtauksen yksi ilta. Kirjaimellisesti aivan päätöntä menoa. Puri ihan kaikkea mikä eteen vaan osu ja puruvoimaa löyty. Mietittiin jo jäähylle viemistä ja se toteutettiinkin jollain tyylillä. Jatkossa varmasti kokeillaan ns kunnon jäähyjä, jos ihan lähtee homma lapasesta. Pyritään kuitenkin siihen ettei Isla flippaisi ollenkaan, leikit vähän rauhallisempia ja hyvin on Isla oppinut rauhoittumaan pelkästään syliin ottamalla. Pureminen on normaalia pennulle, mutta rajansa kaikella. Myös tähän tullaan puuttumaan kiellettyjen kohteiden osalta. Mitä tekniikoita ollaan tähän mennessä kokeiltu, niin vähän näytäisi siltä, että jopa toimisi. Suhteellisen fiksun oloinen kakara kuitenkin kyseessä.

Ulkona käydään usein jo sisäsiisteyden opettamisen vuoksi, luonnollisesti. Isla on hyvin tottunut hihnaan ja jo jopa pikkaisen ymmärtää nimeään/tänne houkuttelu kutsuja. Ja hyvin on oppinut mistä päin se ruoka kippoon tulee ja välillä oikein jää istumaan pöydälle tuijottaen ja mölyllä vaatii ruokaa hyppäämään suuhun :D Hyvä yritys Isla, maltti on valttia!


Joku ei halua missata ruoka-aikaa

Eilen Islalla oli vuorossa TET-päivä eli työelämään tutustuminen ja täten automatka nro 2. Käytiin pikaisesti piipahtamassa työpaikalla moikkaamassa työkavereita ja esittäytymässä. Vietiin Islan pyöreiden, 8 ikäviikon, kunniaksi synttärikakkuna laatikollinen pusuja, jaksaa työkaverit taas pakertaa kun me lomaillaan ;) Toinen oli oikein rohkea ja reipas. Jossain vaiheessa näki selkeästi, että väsy alkoi kuitenkin viemään voiton. Kyllähän kaikki tietää, että töissä käyminen vie voimat ;) 

Niin ja se itse automatka.. kun lähdettiin kotoa matkaan, niin piti alkumatkasta jonkun verran älämölöä. Ei varsinaisesti haukkumista, mutta ´mä haluan pois täältäauauau´ mölinää kuului kopasta. Höpöhöpö -höpöttelin matkalla, niin rauhoittu kyllä. Matkaa olikin huimat 10 minsan verran. Pikkaisen näkyi märkää karvaa suupielistä eli pientä kuolaamista oli ollut. Takaisin päin oli kopassa hyvinkin hiljaista, taisi väsy viedä voimat, mutta kuolaa oli vähän enemmän. Mutta muuten matkustus meni oikein hyvin, tästä treenejä on hyvä jatkaa ja pitää kiinni koppa matkustamisesta. 

Oltiin aikaisemmin jo kaivettu imurikin esiin. Imurointi kun voi joillekin koirille olla hirmu jännä juttu. Kaikki osat oltiin nuuskuteltu jo aikaisemmin ja eilen testattiin ihan imurointiakin. Mies imuroi ja mä leikin Islan kanssa. Islaa ei imurointi paljoa kiinnostanut, onhan se siivoaminen aika tylsää et pareekin keskittyä vain leikkimiseen :D

Vajaan viikon ajan Islalla oli koko kroppa pienen hilseen peittämänä, mutta nyt sekin on hävinnyt. Taisi muuton myötä tapahtunut iso muutos vähän stressata, mutta eipä tuo muuten ole näyttänyt ikävän merkkejä.

8 ikäviikon kunniaksi piti vähän ottaa mittaa, mutta taidetaan vielä toistaiseksi säkämitta jättää ottamatta. Kokeillaan sitä sitten 3 kk kohdalla,  keretään vähän treenata seisomista sitä ennen. Kun toinen malttaa seistä vähän aikaa paikoillaan, niin saa ehkä suunnilleen oikeaa mittaa. Painoa oli se 2 kg verran. Hitusen enemmän kuin Nanskulla saman ikäisenä. Taitaa Islasta tulla vähän korkeampi :)


Isla 8 viikkoa

Isosisko ylpeänä seurailee Islan menoa

Meillä nykyään hoidetaan talutukset vähän eri tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti