sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pennun elämä on yhtä treenaamista

Aika on taas mennyt siivillä ja tässä vaiheessa onkin jo kaksi täyttä työviikkoa takana päin. Toisella viikolla kotona kesken päivän käynnit alkoi mennä vaikeaksi. Torstaina ei enää kongikaan kelvannut, yhdisti sen taitavasti mun lähtöön. Taktiikkaa oli siis muutettava ja kokeiltiin jättää päiväpissat pois. Muutos tulikin sopivaan saumaan, koska Isla onnistu nappaamaan leikin tiimellyksessä sormesta niin, että kulmuri veti parin sentin vekin etusormeen. Skraadu ei sinällään ollut paha, mutta huomasin, että jäykkis oli mennyt vuosi sitten vanhaksi ja sen halusin hoitaa kuntoon asapina. Aika oli keskellä päivää, niin olisikaan ollut mahdollista käydä kotona enää sen lisäksi. Lähdin kuitenkin vähän aikaisemmin töistä katsomaan miten päivä oli koirilla mennyt. 

Ja ihan hyvinhän se oli mennyt, Isla ei ollut sisutanut, ei kuulunut huutoja ja vain yhdet pissatkin löytyi. Nyt vielä kun saisin kongin kaivettua tyhjäksi jotenkin. Oma kieli ei yllä koiran tasoon, t-lusikkakin on liian iso. Kongi on nyt pakkasessa, josko tavara olisi (mukamas) helpompi saada ulos jäisenä. Elämä on täynnä haasteita :DOllaan myös treenattu hampaiden harjausta tai lähinnähän se menee kyllä harjan pureskeluksi, mutta jostain on lähdettävä liikenteeseen. Kuhan vähän malttia tulee lisää Islalle, niin päästään ihan harjaamaan tahnan kera. Myös seisomista ollaan vähän kokeiltu. Aika hyvin malttaa tovin olla, kun vaan herkkua heiluttelee nenän edessä. Vielä ei passeleita kuvia olla kuitenkaan saatu :)

Pepsodent smile

Otettiin ns väliaika paino 16.5., koska keittiövaaka on vain 3 kg asti. Ei kun koira kulhoon ja vaa´alle. Painoa oli sopivat 2.9 kg. Toinen väliaika paino punnittiin perinteisellä tyylillä 25.5., Isla painaa nyt jo 3.2 kg. Täytyy nyt olla tarkkana, että paino nousee kasvun myötä ei liian ruoan :) 

7.5 viikkoa                                 9,5 viikkoa


Korvat liimasin 18.5. parhaan taitoni mukaan. Ainakin ne oli identtisesti, mutta omaan silmään aivan liian korkealle jäi taitos. Joten otin liimat pois heti seuraavana päivänä ja nyt on ollut luomuna. Olen saamassa apua ammattilaiselta, mutta ollaan nyt jouduttu siirtämään treffejä, koska hänen koiransa on ollut vähän pipi. Onneksi ei ole vielä suurta paniikkia korvien suhteen.

Viikko sitten huomasin, että Isla on tajunnut miksi pissa-alunen on lattialla. Aika hyvin hakeutuu sille jo automaattisesti. Toki vloppuisin ja iltaisin käydään ulkona edelleen useasti. Vain yksittäisiä pissoja tulee sisälle ..ja nekin aluselle. Eikä ole enää ollut ulkona jalat ristissä odottamassa sisään pääsyä, nätisti tekee tarpeet ulos ja pystyy aika kivasti pidättämäänkin jo jonkun aikaa. 

Kynnet ollaan leikattu joka vloppu. Hermot tuntuu menevän takajalkojen kanssa otti ne vikana tai ekana. Isla on ollut miehen sylissä ja mä leikannut kynnet. Tänään huijattiin herkuilla ja kunnolla. Mies antoi namia jatkuvalla syötöllä, niin ei valitellut yhtään ja kynnet oli tällä kertaa nopeasti leikattu.

Metsänpeikko-Nana

Tuleeko Islasta isona Koirakuiskaaja?


Isla on saanut nyt jonkun kerran kävellä vapaana. Mukavasti lähtee kipittämään perään jos pinkaisee itse toiseen suuntaan nameista puhumattakaan. Vaikka ottaa vähän etäisyyttä, niin reakoi välittömästi kutsuun ja kirmaa luokse hakemaan namia. Ärsykkeiden kanssa saa olla tarkkana, mutta hyvin on mennyt. On itse niin tottunut, että Nansku pysyy hollilla ja tosiaan toimii kuin ajatus. Eihän 10 viikkoinen pysty vielä samaan, eikä tarvitsekaan, pitää vain itse tuo muistaa :)


Moni on kysynyt, että onko miten Isla ikävöinyt, etenkin silloin alussa, emäänsä ja muita pentusia, niin ei sitten yhtään. Reippaasti on tutustunut uusiin haasteisiin ensimmäisestä päivästä lähtien. Ja yöt on mennyt myös hyvin. Isla ei mekasta, mutta oon herkkä herääjä eli pätkinäistä on unet olleet. Kerran yössä jossain vaiheessa ollaan nyt käyty ulkona. Kun herään sopivaan aikaan, niin en saa enää unta kun tietää kauan toinen on pidätellyt. Pakkohan se on käydä ulkona piipahtamassa ja sen jälkeen voi taas mennä äkkiä takasin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti