sunnuntai 24. elokuuta 2014

Hampaat vaihtoon

Annettiin Islalle maanantaina naudan nahka rulla -tikku siinä toivossa, että kulmahampaat saisi kyytiä. Isla teki työtä käskystä ja alkoi jäystämään tikkua. Kävin välillä katsomassa miltä näyttää, yhdessä vaiheessa ihan haistoin veren ja syöksyin vampyyrin lailla tutkimaan purukalustoa..tosin huomasin heti, että yksi kulmuri makaa Islan vieressä. Jesh, hän huudahtaa. Oikea ylä kulmuri on irti!! 

Tutkin samantien myös vasemman puolen. Aristi sitä nyt huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin ja läpikuultavuus oli alkanut vähän tummua. Tiistaina töiden jälkeen kun katsoin uudelleen, ien ja hammas ihan ylhäältä oli aivan punaiset eli verta liikkeellä, hampaan on pakko olla lähdössä irti. Ei mennytkään kauan kun mies huikkaa, että mitä Isla oikein taas vetää.. no pieni lipitti vasenta yläkulmuria. Hammas riippui enää yhdestä nurkasta kiinni ja hävisikin sen siljän tien. Ihanaa, hän huudahti. Nyt on kaikki neljä kulmuria vihdoinkin irti!! Nyt kun tietäisi onko kaikki poskihampaatkin vaihtuneet jo.. ehkä varmuuden vuoksi pidän korvat liimassa vielä jonkun aikaa. Erkkareissa korvat oli kyllä ihan nätisti, eli ne jopa saattaisi jämähtää siihen asentoon.

Kun pentu oli tiistaina tiputtanut hampaansa oli aika suunnata Nanskun kanssa akupunktioon. Viime kerrasta oli noin 1,5 kk. Nanskulla oli lonkan alueen lihakset kireänä. Toinen joutuu nyt kyllä syömään rimadyliä vähän pidempää pätkää. Pelkkä gabapentin ei riitä, eikä akupunktio, öljyistä puhumattakaan...mistään ei oikein ole niin paljoa apua, että veisi säryt pois. Nana on aivan erilainen kun saa vielä rimadyliä, leikkisä, energinen, pirteä ihana karvapallo. Vaikka ei ollut aamulla rimadyliä saanut, niin oli akussa tosi iloisella mielellä neulat ihosta törröttäen :D Eihän tuo koskaan malttaisi edes paikoillaan olla, mutta käskyn alaisena suostuu tovin olemaan makuulla. Kun neulat oli otettu pois, Nana pörräs namin toivossa pitkin huonetta mun ja ell väliä. Kunnon ikuinen herkku pylly ;D Suunniteltiinkin hoidon jälkeen miten jatketaan rimadylin kanssa ja seuraava aku käynti jälleen 1-2 kk päästä.


Naudan nahka-tikkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti