sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Selkeesti MVA ainesta

Eilen käytiin jälleen Viikissä kääntymässä mätsäreiden merkeissä. Vielä piisaa kelejä, niin pakko hyödyntää treeni mahdollisuuksia. Tuntu, että oli enemmän kuhinaa kuin viikkoa sitten, mutta vaikea sanoa. Pentuja ainakin oliko vajaa 20 paikalla. Tällä kertaa näkyi muutama shelttinenkin, aikuisia tosin, mutta Islan lisäksi yksi pentu oli saapunut myöskin paikalle.

Heti alussa ilmoitettiin, että koiria ei tällä kertaa jaeta punaisiin eikä sinisiin. Tuomari kävi noin 4 koirakon satseissa pennut läpi ja sen jälkeen vielä kahdessa satsissa ja sen jälkeen valitsi jatkoon ehkä vajaa 10 pentua ja niistä valitsi 4. Eli pennuista "vain" 4 sijoitettiin ja palkittiin. Säästöähän sekin palkintojen suhteen. Jos olisivat valinneet perinteisesti pun ja sin, niin olisi ollut tuplasti enemmän palkittavia. ..miten niin katkera ;)

Islalla meni kuitenkin hirmu hienosti viime viikkoon verrattuna. Tällä kertaa mukana meilläkin kevari ja jakkarat. Päätin, että nyt kokeillaan eri pikku kikkoja, alusta alkaen avainsana oli rauhoittuminen. Pennusta kun on kyse, niin eihän sitä malttia vielä niin tahdo löytyä, mutta yrittää voi aina :) Isla oli kevarissa raapimatta ja jopa kävi makuullekin hetkeksi, eli ihan hyviä merkkejä antoi. Myös mitä, suurimman osan, Isla oli kevarin ulkopuolella meni ihan kivasti. Iiiihan koko ajan "vahdin" ettei vaan ala riekkumaan ja kun katseli kiltisti menoa, niin kehuin tietenkin kovasti. Jos meinas sokka irrota, nappasin pennun syliin ja jatkettiin pällistelyä yläilmoista :)

Itse kehässä Isla oli myöskin aikas mainio. Jossain mutkassa tahtoi alkaa haukkumaan ja koikkelehtimaan eli maltti loppu, mutta hyvin skarppas hetkittäin. Ainakin sen verran, että pystyi palkkaamaan hyvästä käytöksestä. Isla seisoi hienosti alusta loppuun, vähän kylläkin jossain vaiheessa pidin hellästi sormea polven edessä ettei Isla vetäisi jalkaa liian alle. Tietenkään ei tuomarin puoleista takajalkaa auttanut. Mutta jos toinen pysyy, niin uskoin, että pitää myös toisen jalan ja kuulemma Isla seisoikin hienosti (mies huikkas katsomosta ;) )

Vaikka Isla veti tosi hienosti, niin tuomari suosi vastahakoisia, ei yhtään kuuntelevia ja pomppivia pentuja. Ei se mitään, me saatiin kuitenkin hyvää kokemusta. Myös automatkustamisesta. Viime viikolla palkintopussukassa oli mm. Best-In Hubert härkäpuikko -pussukka. Ja voi pojat kun se on hyvää, Isla veti ensimmäistä  menomatkalla ja hyvä, että suostui sitä autoon jättämään. Kotiin lähtiessä sain juuri ja juuri auton oven auki, niin Isla itse hyppäsi kyytiin ja suoraan koppaan puikkonsa ääreen :D

Vaikka tuomari ei tykännyt, niin ei käynti ollut hukkaan heitettyä aikaa. Toinen on kehittynyt kovasti ja kehittyy vaan. Loistava päivä :) Viikon päästä alkaakin ihan näyttelytreenit, saadaan tarpeellisia ja hyviä vinkkejä ammattilaiselta jo ennen Lahden EPN:ää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti