keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Sopivaa ruokaa metsästäessä

Messareiden jälkeen aloin miettimään tosissaan, että miten saisi jonkun sortin trimmauspöydän/-tason roudattua näyttelyihin ilman suurempaa hikoilua. Trimmauspöytä löytyy, mutta ei siinä renkaita ole ja ruostumaan lähtee varmasti heti kun ulos vie. 

Tarjolla olisi käteviä koirakärryjä, mutta onhan niilläkin hintaa ja autossa tila on sen verran kortilla ettei taida kärrytkään mm. renkaiden takia mahtua. Kärryssä olisi yhdistettynä kevari, renkaat ja trimmitaso. Vaikuttaa näppäriltä, mutta vielä jotain edukkaampaa ja pienempään tilaan menevää oli mietittävä.

Koska häkki löytyi omasta takaa ja satuin löytämään häkin päällisen oikeilla mitoilla, niin hankin vielä trimmauspöydän virkaa täyttämään muovisen pohjakaukalon ja yoga maton tarjouksesta. Vola, jonkun sortin härpäke kasassa odottamassa maaliskuun ensimmäisiä virallisia näytöksiä ;)  En sano, että pääsisin ilman hikoilua, mutta ainakin lompakko kiitti :)
Jouluviikon Isla oli jotenkin omituinen, ei leikkinyt aamulla kuten yleensä, joku häiritsi takakropassa/-päässä. Loppuviikosta ihoon tuli hilsettä, paukut haisi kuolemalle ja närppi vielä tassuja. Pentu oli tuolloin 9,5 kk, mietin jo hormoneja. Emällä alkoi juoksut kuulemma yli vuoden ikäisenä, että ei välttis vielä..ei voi tietää. Toisena mietin ruokaa. 

Viime vatsataudin yhteydessä kävi ikävästi ja hyvin selvästi ilmi, että Islalle ei riisi sovi. Ainakaan ihan keitetty riisi ja penturuoassa oli tietenkin riisiä. Eli voi olla, että myöskään ruoassa oleva riisi ei sovi kerran riisi riisinäkään ei käy. Ensimmäisen (onneksi pienen) märän pierun jälkeen pentu kaurapuuro paastolle ja riisittömän Acana ruoan metsästykseen. 

Onneksi on lähellä kaksi putiikkia jotka myy Acanaa, muuten tulisi tilata netistä ja viikkohan siinä ainakin menee. Nyt oli sen verran hoppu saada pussi ruokaa, että nokka kohti Mankkaan Murren Murkinaa. Heillä ei kuitenkaan valitettavasti ollut 6,8 kg säkkejä ja 13 kg säkki pienelle koiralle on turhan iso, niin tyydyin ensi hätään 2.2 kg säkkiin ja tilaan netistä sopivan kokoisen. 

Myyjän avustuksella valitsin Acanan viljattoman Pacifican. Ruoka pitää sisällään kolmea eri kalaa ja perunaa. Penturuoka oli tosiaan lohi-riisi, niin kala oli turvallinen valinta, maistuu varmasti :) Pentu söi ko. ruokaa vain pari päivää ja hilseily ja närppiminen jäi pois sekä näytti siltä, että suolisto tykkää erittäin paljon. Jos kaikki olisi mennyt hyvin, niin olisin sekoittanut Acanan muitakin viljattomia ruokia Pacifican sekaan silloin tällöin makunystyröitä hieromaan. Mutta mites kävikään...
Tosiaan viikon Acana yritys ei mennyt ihan putkeen. Isla oksensi viikon aikana neljä kertaa. Viimeiset kaksi oli suhteellisen pian ruokailujen jälkeen eli ei voi enää olla normaalia. Tiedän, että ruokaa pitäisi antaa kk tai jopa kaksi, että näkee sopiiko ruoka vai ei. Koska Isla oli oireillut jo sen verran kauan, että päätin puuro paaston jälkeen siirtyä Trovetin peura-perunaan josta on hyviä kokemuksia entuudestaan.

Nyt Isla on syönyt Trovettia 1,5 viikkoa ja hyvin on mennyt. Ei oksennusta sekä on taas täysin oma itsensä. Nyt vain seurataan painoa, että löytyy oikea annostus ja saa nyt syödä tuota jonkun aikaa. Jossain vaiheessa alan pikku hiljaa antamaan muita riista juttuja/herkkuja/makuja. Ostettu on peurankeuhkoa ja -sydäntä sekä hirveä löytyy. Ostin myös pikku pussin Brit Caren Venison raksua. Pussissa mainitaan vain riista, ei sen tarkempaa erittelyä. Siinä on vähemmän rasvaa kuin Trovetissa ja raksut on huomattavasti pienempiä. Kokeillaan niitäkin eka lenkillä muutama raksu kerrallaan varovasti. Mutta nyt annetaan elämän tasoittua peuralla ettei sekoiteta pakkaa (pakkia) turhaan malttamattomuudella liian aikaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti