sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Mätsäriin vaikka sateen uhalla

Sadetta uhaten Isla kävi tänään Viikissä AKK:n, Akateeminen karjakerho (Helsingin yliopiston kotieläintieteen opiskelijoiden ainejärjestö) , järkkäämissä mätsäreissä treenaamassa kehä käyttäytymistä. Oman luokan kehää odotellessa päästiinkin auttamaan muita koirakkoa. Yksi käppänän emäntä kävi kysymässä, että voidaanko antaa koiralle namusia, koska arkailee vieraita ja toinen, sheltin emäntä pyysi, että katsoisin hänen koiransa hampaat, koska pöydällä kuulemma väistää. Kyllähän me autetaan. Käppänä rohmus herkut ja shelttikin sieti hyvin hampaiden katsomiset. Seurasin vielä itse kehä suorituimista, niin hyvin nökötti paikoillaan ja antoi tuomarin kurkata suuhun. 

Mites se meidän oma kehä sitten. Pariksi saatiin Islaa vanhempi sheltti. Isla käpsytteli suhteellisen hyvin, huomasin vain, että mulla oli vähän häslä olo. Tästä huolimatta, tuomari tokaisi, että oli tosi vaikea päätös. Koirat oli niin tasaisia ja päättikin ihan vaan iän perusteella. Eli vanhemmalle pun ja nuoremmalle sin eli meille. Todettiikin siihen, että meillä onkin vielä tämä kehittyminen kesken niin oikein hyvä :)

Sinisten kehässä koirat käytiin läpi kahdessa erässä. En kokonais määrää tiedä, mutta olisiko ollut 28 koirakkoa pieniin aikuisiin ilmoittautunut. En edes tajunnut, että kehässä oli enää 4 koirakkoa eli oltiin jo päästy top 4 joukkoon. Kuulin, että tuomari sanoi 4. tulleelle, että he peitsasivat kovasti. 3. tullut oli kauempana enkä sen vuoksi kuullut mitä hälle sanoi. Nyt oltiinki siis jo top 2 joukossa ja jälleen kilpakumppanina sheltti :D Vielä kun viimeistä kiekkaa tehtiin, niin oli aika selvä, että Islan kävely tyylillä ei ihan ykkössijoja oteta. Loppua kohden Isla puski enemmän eteenpäin,  mutta toisaalta sain kuitenkin yhteyden karvakorviin. Joko Isla piti katsekontaktin tai sitten puski vähän rumasti eteenpäin. Kumpikaan ei täysin hyvä, mutta kovasti vaan treeniä. Kun meno rauhoittuu kehässä, niin pääsen keskittymään korkeaan häntään. 

Eli sijoitus oli tosissaan SIN 2. Erikoismainintana puhtaat hampaat. 
Kuulemma ei hirveästi puhtaita hampaita ollut siihen mennessä vastaan tullut. Häkellyin tuosta vähän, että oikeesti. Ylipäätänsä hampaiden hoito ja toiseks tuoda koira mätsäreihin (vaikka kuinka olisi leikkimielistä).  Ja kolmanneks, huhtikuu on hammashuollon/hoidon kuukausi, että nyt ihmiset. Koirien hampaat kuntoon!! :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti