keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Alkaako misseilyt jo sujumaan?

Viikko sitten keskiviikkona käytiin Tuomarinkartanossa pidetyissä mätsäreissä ala Unkarinpaimenkoirat. Jokunen neg terveinen olisi heidänkin suuntaan heitettävänä, mutta jos nyt puidaan Islan suoritusta ja unohdetaan muut turhat. 

Tottakai sitä näppärästi ajattelee, että eihän kukaan ole keskellä viikkoa liikenteessä, mutta pelkästään Islan luokassa koirakoita taisi olla 38. Hirmuinen kuhina ja aikaa vierähti kolmisen tuntia. Isla yllätti suurella kädellä menemällä kehässä juuri niin kuin missin pitää. Vaikka vähän alkoi jossain vaiheessa näyttämään siltä, että alkaa odottaminen puuduttaa, niin punaisten kehässä ei ollut moksiskaan kolmesta muusta edellä hölkkäävästä koirasta. Hölkättiin ihan rauhassa omaa tahtia ilman vetoja ja riekkumisia. Harmillisesti sijoitus kuitenkin jäi muutaman koirakon päähän. Mutta nappi käytös oli jo meille se suurin voitto!

Keskiviikon hienon käytöksen huumassa kävin myös sunnuntaina Suomen Basenjit ry:n järkkäämässä mätsärissä Munkkiniemessä Koneen kentällä. Sillä kertaa yllätti koirakkojen vähyys. Tai sanotaan, että määrä oli oikein passeli pienissä aikuisissa. Jotain päälle kymmenen, nyt en tarkempaa määrää osaa arvioida. Isla pyörähti kehässä upeasti SIN1 sijalle. Vähän Isla antoi merkkejä eteenpäin pyrkimisestä, mutta pysyi onneksi kuitenkin hyppysissä.Näissä mätsäreissä valittiin vielä kaikkien sinisten BIS ja punaisten BIS erikseen ja jäätiin siis mekin ensimmäisen kerran odottamaan loppu huipentumaa. Odotellessa näki, että vähän Islalta alkaa huumori loppua. Yritin kyllä temputtaa ja vähän käppäillä ympäriinsä, ettei ihan mene seisomiseksi. Yrityksestä huolimatta bis-kehässä ei olisi millään malttia enää riittänyt kaverin perässä kävelyyn. Onneksi bis-kehän tuomarit pyysi, että kaikki menisi yksin yhden kierroksen. Tuo kierros menikin täydellisesti. En tiedä mikä siinä on vaikeaa kun jos edellä menee joku muu. Yritän vaan nyt muistella keskiviikon mätsäreitä, että kyllä se sielä on ja tulossa pikku hiljaa. 

Vaikka tyyli ei ollut ihan priima tällä kertaa, tuomarit tykkäsivät kovasti. Isla sijoittuikin sinisten omassa bis-kehässä sijalle BIS2! Muutaman tuomarin, mm. pienten aikuisten, kanssa juteltiin hetki kehien jälkeen. Kehuivat kulmauksia ja eritoten kokoa. 

Kotiin tuomisia oli kehujenkin lisäksi aimo määrä :) Kaksi ruusuketta, kaksi pokaalia, kaksi Roburin ruokapussukkaa, lelua, lahjakorttia ja muuta pientä kivaa. Rahoille sai kyllä oivan vastineen kerrankin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti