maanantai 31. elokuuta 2015

Heinola KR 23.8.

Ensimmäistä kertaa lähdettiin Islan kanssa kahdestaan pidemmän matkan päähän. Tiesin kyllä, että kehien laidoilla tuttuja on eli seuraa oli ja pissalle pääsi, mutta haasteellista automatkaa se ei helpottanut. Perille kuitenkin päästiin, kuolasta märkänä ja pyyhkeet oksennuksessa..mutta perillä :)

Oman rodun kehien alkamiseen nähden olin tuntia etuajassa, mutta hyvä, että olin. Pysäköintipaikat alkoi jo tuolloin olemaan vähän kiven alla. Vieras kaupunki siihen päälle, niin kovin pitkälle olisi halunnut autoa jättää. Hirveän pitkää matkaakaan ei ole kiva kamoja yksin raahata vaikka kärryt löytyykin.

Kelit oli sen verran kohdillaan, että huh hellettä. Onneksi olin ottanut häkkituulettimen sekä pakastimessa jäähdytettävän lisäosan mukaan. Isla joutui suurimman osan aikaa odottaa häkissä kuuman ilman ja viilentävän tuulettimen vuoksi. Tästä huolimatta Isla oli yllättävän tyyni itse kehässä, eli saattaa olla hyvä taktiikka pitää häkissä levossa ja piilossa kehiin asti. Itse seisoin paahteessa ja kuumuudessa sen 3-4 tuntia ja sen tunsi. Olo ei ollut mitä loistavin kun vihdoin meidän vuoro tuli marssia kehiin. Harmittaa, koska kyllähän se hihnan toinen pää vaikuttaa koiran esiintymiseen. Tuomari ihmetteli miten koira on niin virkeä, etteikö kuumuus vaikuta ollenkaan. Eli suosittelen lämpimästi häkkituulettimeen saatavaa pakastimeen työnnettävää ekstra viilentävää lisäosaa -> Cooleri Deluxe !

Kuumuudesta johtuvasta säheltämisestä ja emännän nestehukasta huolimatta Isla vipelsi hienosti saaden JUN ERI 1. Arvostelu löytyy Islan näyttelyistä.Treenin vuoksi käytiin viikko näyttelyiden jälkeen mätsäreissä katsomassa Islan seisomista, menikö tosiaan mun sähläämisen piikkiin vai onko Isla itse ottanut takapakkia sen kanssa. Mätsäreissä meillä ei ollut kevaria tms. matkassa. Istuin hupparin päällä nurmikolla jotta Islakin ottaisin rennosti eikä suhaisi kaikkien perään. Aika hyvin meni, katseli kyllä ympärille ja välillä suostui jopa käymään maaten..tosin silloin alkoi närppimään ruohoa. Ei hyvä :D Kehässä Isla omalle tyylilleen uskollisena puski vähän hihnaa vasten ja haukahti pari kertaa, mutta seistä malttoi ja hienosti! Eli riittää, että sitä vahvistaa ja keskittyy perjaatteessa vain siihen liikkumiseen. Mätsäreissä Isla ei sijoittunut, mutta punaisen sai.

Vielä on yhdet mätsärit ennen Porvoota. Sen jälkeen Isla saa pienen tauon virallisista, mutta treenamista toki jatketaan ja katsotaan ilmoitanko tammikuussa Lahteen vai jätänkö suosiolla kesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti