perjantai 6. marraskuuta 2015

50/50 Barffaukseen

Ajattelin maistatuttaa koirille Maukkaan raakatäysravintoja, ajatuksena siirtyä kokonaan 50/50 malliin. Kävin Mustissa&Mirrissä vähän katselemassa tarjontaa ja lapasestahan se lähti. Maukas on Mustin&Mirrin ihan oma tuote. Ensikertalainen on tässä viidakossa aika pihalla, niin vertailin lähinnä vain Maukasta ja Mushia keskenään. Tykästyinkin Maukkaan raakatäysravintoihin. Niissä on kaikki koiran tarvitsemat vitamiinit yms. valmiina.

Pään vaivaa aiheuttaa siis vain annostus. En paljon valehtele jos sanon tutkineeni asiaa 24/7 pari vuorokautta ;) Ratkaisin kryptisen kaavan ja Maukkaan sivuilla oleva laskuri laskee 2-3% mukaan kun M&M sivuilla ruokintaohjeet on 5% eli erittäin aktiivisen hauvan mukaan. Nyt on sentään tiedossa, että minimissään noin 100 g/päivä olisi se meidän lähtökohta. Maksimi määrä riippuu mitä nakataan kuppiin sekä aktiivisuudesta tietenkin, mutta noin 300 g/päivä (kummankin puolen) kuitenkin. Ajattelin kokeilla suunnilleen 125 g settiä aluksi ja tuohon siis tottakai vielä raksuja päälle.

Pakastin tursuaa sapuskaa, mutta lähden liikenteessä maltillisesti maha-lohi-kasvis pullasilla. Maha tekee mahalle hyvää ;) Siitä sitten kana-loheen jne. Lopuksi voi sekoitella oikein makujen kimaraa kuppiin. Ostin myös hevosta ja karitsaa tuomaan vähän ekstraa. Nam! Kirvesmies ei sisältynyt hintaan, eli saa nähdä miten saan 500 g pötköt halki poikki. Jostain luin, että voisi nakata pötkön asfaltiin ihan ensimmäiseksi. Että enköhän lähde siitä liikenteeseen. Katsotaan miten hulluna naapurit mua sen jälkeen pitää :D Voi siis olla, että pääpaino on pullissa ei pötköissä. Hmmm vai pitäisiköhän ostaa joku pieni saha tms??

Pulla kerrallaan siirrytään kohti 50/50 jakoa, kun ollaan niin pitkälle päästy, niin kertoilen kokemuksia ja kuulumisia ja millä tyylillä olen pötköjä saanut palasiksi. :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti