keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Muutamat syksyn koiramaiset kuulumiset..

Nyt onkin sattunut vaikka ja mitä. Kävin lokakuun lopussa kasvattajan peruskurssin ja laitoinkin isoihin rattaisiin pyörimään kennelnimet. Nyt vaan odotellaan malttamattomana nimen vahvistusta ..vai alkaako pähkäily uudelleen. FCI:n sivut tuli kyllä puhki kulutettua sen verran hyvin, että joku vaihtoehdoista pitäisi läpi mennä. Kaikki mitä olin etukäteen miettinyt oli varattu. Olin repinyt hiukset päästä ja jäljelle jäävät haituvat oli muuttuneet harmaiksi kunnes sain apua. Kyllähän sieltä loppujen lopuksi neljä vaihtoehtoa löytyi. Kurssilla heittivät, että jopa puoli vuotta voi vahvistuksen saaminen kestää. Mutta mihinkä valmiissa maailmassa on kiire..näin ainakin väittävät ;) 


Jos aloitan Nanan kuulumisilla. Pesin koirien hampaat viikonloppuna ja huomasin Nanalla suussa oikealla alhaalla kielen alla lärpäkkeen joka taipui vähän hampaakin päälle. Eläinlääkäri ei osannut sanoa mikä se on. Epuliksestä ei ollut kuitenkaan kyse. Siispä koira tainoksiin ja suu tarkempaan syyniin. Lärpäke oli vain 0,7 cm, vaikka näytti isommalta. Uudismuodostuma poistettiin ja lähetettiin  patologille tutkittavaksi. Parin viikon sisällä pitäisi lausunto patolta tulla. Suussa muuten kaikki oli kunnossa. Mahdollisesti esim. tulehduksellinen muutos tai jopa kasvain. Pelätään pahinta, toivotaan parasta! Onneksi Nana voi hyvin, on pirteä, leikkisä ja ruoka maistuu. Tällä hetkellä siis kuitenkin kaikki hyvin.

Isla on taasen käynyt ahkeroimassa koirakoulu Kompassissa. Nyt treenit vaihtui arkisista tottelevaisuuksista tottis&aksaan. Treenaillaan jotain joka päivä ja jo pilkahduksia opin perille menosta näkyy. Ulkona ajoittain kävellään hihnassa vetämättä ja pystytään Jätä-käskyllä luopumaan muista koirista ..ainakin osasta ;) Istutaan ja maahan lösähdetään. Maahan lähinnä aksan lähtöasentona ajatellen. Tuo istuminen vähän epäilyttää. Pelkään, että alkaa seisomisen sijaan tarjoamaan istumista kehissä. Täytyy välillä vahvistaa pelkkää seisomista, että ei ihan unohda mitä missä milloin ja opettaa ehkä enemmän sitä maahan menoa. Sivulle käskyyn voisi sallia sen istumisen, mutta jos muuten jättää väliin? Tässä kuussa olisikin yhdet mätsärit tiedossa. Pääsee testaamaan onko meno yhtään rauhoittunut ja eihän nyt vaan ala tarjoamaan mitään istumisia tms. fiksua ;)

Lisää kuulumisia siis tulossa lähiaikoina, toivottavasti vain hyviä ja kivoja! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti