lauantai 12. maaliskuuta 2016

Handlausta Salossa

Kävin Islan kanssa torstaina Salossa Chic Choix -kennelin handlerkurssilla. Päivälle tuli pituutta ja seuraavana päivänä kuljin muumiona väsymyksestä. Matkaan meni yli 100 km suuntansa ja itse treenit kesti kolme tuntia eli työpäivän päälle reipas 5,5 tunnin lisärupeama. Mutta kyllä kannatti käydä!

Kurssin alussa käytiin pikaisesti vähän rakennetta läpi. Etu- ja takakulmaukset katsottiin jokainen omalta koiraltaan. Olen tiennyt, että Islalla on hitusen lapa lyhyt. Mutta olen ihmetellyt, että miksi ihmeessä Isla seisoo etujalat ihan pikkuisen etuviistossa..kuulemma johtuu niistä lavoista. Ihan kuulostaa järkevältä kun nyt miettii asiaa. Myös istumaluu kinner -linja oli hyvä uusi juttu tietää. Pieniä vinkkeä tuli paljon! Mahtavaa oppia uutta!

Itse handlaus puoli veikin ajasta toki suurimman osan. Koirakoita ja tilaa oli, niin meidät jaettiin kahteen ryhmään; pienemmät ja suuremmat. Juha veti toista ryhmää ja Sanna toista, ja sitten vaihdettiin puolta. Eli kummankin opeissa siis kuitenkin oltiin. Mukavia ihmisiä, erittäin antoisa kurssi.

Isla on selkeästi juoksun jälkeisissä tiloissa, koska on kotosalla, sekä kurssilla, ollut rauhallisempi kuin normaalisti. Tämän vuoksi myös treenit meni todella hyvin. Väsymyksen hiivittyä paikalle oli ongelma lähinnä skannaamisessa. Rynnimisestä tietoakaan. Mitä nyt Isla yritti komentaa Juhalta lisää lihapullaa :D Onko tämä rauhallisuus tullut jäädäkseen vai ei, se jää nähtäväksi. Katselin kyllä jo innoissaan näyttelyitä mihin voisin Islan ilmoittaa. Kuitenkin tietää, että turkki putoaa kokonaan pois juoksujen vuoksi, niin ihan toukokuisiin/kesäkuisiin näyttelyihin ei vielä kannata ilmoittaa. Katsotaan miten tukka kasvaa takaisin ja miten saadaan treenattua mätsäreissä. Mun pitää nimittäin ehdottomasti keskittyä pysymään itse rauhallisena, tehdä vaan päätös, että hyvin menee ja pitää siitä fiiliksestä kiinni. Islan rynniminen ja haukkuminen on varmasti osittain ihan hihnan toisesta päästä johtuvasta taidottomuudesta johtuvaa.

Tiedossa siis monen monta mätsäriä ja mahdollisesti vielä jokunen handlaus kurssi. Jos tämä handleri alkais pikku hiljaa oppimaan ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti