torstai 7. heinäkuuta 2016

Mikä ihmeen LTV?

Ollaan kevät ja alkukesä juostu ja treenattu mätsäreissä Islan kanssa ihan hyvin tuloksin. Yksissä näyttistreeneissä käytiin ja muuten onkin vaan huollettu lihaksia. Islahan tosiaan voitti yksistä mätsäreistä sekä ShowHau Centerin omasta arvonnasta hieronnat. Oli kyllä niin mahtava juttu ettei tosikaan. Lompakko kiitti isosti ja lihakset ja jumit vielä enemmän. Isla kuitenkin nauttii hieronnoista siinä missä Nana akupunktioista säännöllisesti, niin lahjakortit ja arpavoitot on tervetulleita :) 

Kun luin, että LTV1-4 selkäkuvatuista vain oireettomia saa käyttää jalostukseen..miten koira sitten oireilee selkää jos oireilee? Islalla on tosiaan kuvattu selkä LTV1:ksi. Islaa ei voi jalostukseen sivuäänenkään vuoksi käyttää (tai ei kannata ottaa riskejä), mutta tottakai näitä miettii, tutkii ja opiskelee. LTV on lyhennelmä välimuotoisesta lanne-ristinikamasta..ei kerro vielä mitään. Sattumalta törmäsin myös sanaan "vinolantio" jolloin itselle kolahti ja tuli ahaa elämys. Isla nimittäin kovassa ravissa vetää pyllyn vasemmalle kaistalle ja painelee muina naisina mutkalla eteenpäin eli meillä tämä taitaa olla se oire. Tämä myös vetäsee lihakset jumiin jonka vuoksi lihashuolto on erittäin erittäin tärkeää jotta koira pysyy hyvissä voinneissa vaikka ikä alkaakin jossain vaiheessa painamaan. Isla on vielä nuori, mutta varmasti joudutaan kiinnittämään enemmän tähän huomiota vuosien päästä. Toki hieronnat pidetään kuvioissa kokoajan eikä päästetä pahoja jumeja missään vaiheessa syntymään.

Onneksi tämä vinossa liikkuminen ei näy hitaammassa ja rauhallisemmassa ravissa eli kehässä ei pitäisi olla ongelmia...kuhan on lihakset auki ja vetreenä :)Olen nyt ilmoittanut Islan neljään näyttelyyn, Voittaja 2016 olisi vielä vakavassa harkinnassa. Tällöinhän on luonnollista, että koira päättää pudottaa karvat ja panostaa bikinikierrokseen. Vaikka kuinka selittäisi sopivasta pukukoodista, niin ei, kuuroille korville menee :D Messarissa kuitenkin pitäisi olla jo täysi muheva turkki taas päällä, mennään nyt kesä bikineissä suosiolla. Kirjoittelen kyllä mitä mieltä tuomarit kukin vuorollaan tästä asu valinnasta on ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti