perjantai 23. syyskuuta 2016

Voihan rähmä

Isla alkoi viikko sitten rähmimään toista silmää. Rähmä oli keltaista ja suht runsasta, mutta silmä ei punoittanut eikä Isla siristellyt tms. eli ei suoranaisesti tulehduksen merkkejä, niin päätin rohkeasti lähteä liikenteeseen huuhtelu ajatuksella ja ostin ensi hätään Virbacin silmähuuhdetta. Huuhtelin silmiä viikonlopun yli, mutta rähmiminen ei tuntunut helpottavan. Tässä vaiheessa rähmi jo toinenkin silmä.

Sain vinkin keittosuolaliuoksesta. Se kuulostikin turvallisemmalta, mietinkin, että kuinka usein Virbacin huuhteella uskaltaa huuhdella, voiko silmä reagoida aineeseen jne. Kipitin apteekkiin ja opastuksen avulla päädyin pipetteihin vaikka litrahinta on korkeampi pulloon verrattuna. Pipeteissä hyvä puoli on se, että jokainen huuhtelu tapahtuu steriilinä. Pullon kun avaa, niin steriilisyys menee siinä mukana. Oireettoman silmän puhdistukseen pullo on varmasti ihan pätevä, mutta halusin nyt ottaa varman päälle. Yksi pipetti riittää molempiin silmiin, nestettä on runsaasti runsaaseenkin huuhteluun.  Yksi laatikollinen pipettejä riittää 20 päiväksi jos huuhtelee kerran päivässä. 

Samalla kun Nana kävi ell verinäytekontrollissa, koska joutuu päivittäin syömään kipulääkettä nivelrikkoon, ell suostui pika vilasemaan Islan silmät. Hänkin vahvisti ettei silmissä ollut tulehduksen merkkejä. Jatkettiin siis huuhtelua hyvillä mielin. Palaten hetkeksi Nanaan  näinkin hyvällä aasinsillalla... Gaba liuoksen loppumisen vuoksi jouduttiin siirtymään ihmispuolen Gabaan, jota kaapista viime kesästä löytyi. Nana nilkutti otj ensimmäisen kerran pari kk sitten, mutta nyt se on muuttunut päivittäiseksi ongelmaksi. Lähinnä tuota ilmeni heti pötköttelyn jälkeen, mutta vertyi siitä kuitenkin nopeasti. Testi mielessä lisäsin Rimadylin määrää ja ontuminen jäikin pois. Mutta oli pakko ottaa yhteyttä ell, koska Viikin yo apteekilla ei ollut mitään hajua milloin Gaba liuosta on tulossa lisää ja verinäytteet oli hyvä kontrolloida. Ja hyvä, että mentiin, maksa-arvojen ALAT oli nimittäin pompannut ylös. Onneksi muut arvot oli kuitenkin normaalit eli suurella todennäköisyydellä Rimadylin lisääminen on vaikuttanut asiaan. Saatiin  ihmis Gaban tilalle Neurontin-lääke ja ohjeet vähentää, jopa lopettaa Rimadyl kokonaan. Tähän päälle vielä Cartro-sarja. Toivottavasti Cartron avulla pystytään vähentämään lääkkeitä kunnolla. Kontrolliin mennään 6 kk päästä, katsotaan mitä arvot silloin sanoo. Tänään ainakin lenkillä näytti paremmalta kuin vähään aikaan, oli niin reipas osan matkasta ettei meinannut perässä pysyä. Päivittelen Nanankin kuulumisia kuhan käydään ottamassa loputkin Cartro piikit ja ne pääsee kunnolla vaikuttamaan.

Nana


Back to Isla :) Islan silmää on nyt tosiaan huuhdeltu viitenä päivänä pelkällä keittosuolaliuoksella. Rähminen on enää vain nimellistä. Koska jotain vielä erittää, niin jatkan huuhtelua. Näyttää erittäin hyvältä! Pääasia ettei tarvitsisi tukeutua lääkkeisiin. Lääkkeet on aina lääkkeitä ...ja dopingia. Muutamassa näyttelyssä haluaisin vielä käydä tämän vuoden puolella, niin niin ;) Toivotaan parasta, että menee huuhteilla ohi! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti