maanantai 24. heinäkuuta 2017

Kesä-heinäkuun näyttely turnee

Pöytyällä Isla oli liiketuomari Harry Tastilla vain EH4 arvoinen. Päivä oli kuitenkin hieno. Sateen riskistä huolimatta ei satanut. Seura oli loistavaa ja Isla kulki kehässä aikas hyvin eli ts. ei hirveetä rynnimistä edellä kulkevan perään. Lähdin liikkeelle rauhallisesti kävellen, kuin lähtisin ulos kehästä, ja koiran ravatessa, nostin itse hölkkään sitä mukaan kun koira kiihdytti (Islalla on hyvinkin eteenpäin vievä ravi). Isla jopa pälyili rauhassa ympärille. En tiedä oliko niin pienelläkin asialla merkitystä, mutta täytyy yrittää testata seuraavissakin näyttelyissä tuota kävely-tekniikkaa :) ..tai sitten kuun asento oli vaan semmoinen ettei Islaa kiinnostanut rynniä tällä kertaa. Toki sekin käy hyvin, kuhan tulisi toistumaan jokaisessa kehässä!


Kuvista kiitos Sirpa Saarelle

Heinäkuu tuli korkattua ensimmäisenä viikonloppuna kahdella näyttelyllä. Launtaina piipahdus Riihimäelle ja sunnuntaina Tuusulaan. Molempina päivinä taisi vaikuttaa hyvin suurella painoarvolla pohjavillattomuus, mikä oli harmillista. Etenkin Tuusulassa olisi ollut kiva nähdä mihin asti Isla olisi pärjännyt kerran AVK1 napsahti. Mutta ei auta kuin laittaa tuomarien nimet korvan taakse ja seurailla tulisiko samat nimet vastaan silloin kuin Isla on täydessä turkissa ..epäilen. Näyttelyitä ei juurikaan ole tarjolla kuin kesällä, yksittäisiä lukuunottomatta jossain päin Suomea. Moni narttu ja koira on bikineissä valitettavasti. Harmi, että tästä rokotetaan, mutta näillähän se on mentävä.

Nimi joka ei mene korvan taakse on Karjaan tuomari, Johan Juslin. Olin lukenut, että koiran kohtelu ei välttämättä ole aina parasta laatua. Kohtelussa ei nyt ollut suurempaa valittamista kuitenkaan. Tuomari oli vain niin tiukka, että koko homma meni komedian puolelle. Vain yksi uros sai ERIn, mutta ei kuitenkaan SA:ta. Nartut alkoi samalla EH kaavalla, Isla sai H:n ja jopa T ja EVA nähtiin. EVA kuulemma sen vuoksi, että koira oltiin pesty (ilmeisesti) torstaina. Terve sanon minä, kyllähän se toki näkyy turkkirodussa, mutta EVA liian puhtaasta turkista :D Mietin minäkin, että ok, pesin Islan kauluksen ja korvantaukset lauantaina eli edellisenä iltana..senkö vuoksi H? Nartuissa sentään oli SA:n saaneita, mutta muuten meni PN kehä kyllä ohi eli Koiranettiin tuloksia odotellessa.

Turnee kaarsi seuraavaksi Hyvinkäälle irkku tuomarille. Päivä oli jälleen aurinkoinen ja hikinen, huh hellettä. Kaikesta odottelusta ja kavereiden paljoudesta huolimatta Isla kurvasi kehässä todella hienosti. Islalla oli varsinainen ilon päivä, häntä heilu ja kivaa oli lämpimästä päivästä huolimatta. Se on tärkeintä, että koirakin viihtyy ja tykkää :) Edellisille tuomareille ei ole kelvannut neiti bikineissä. Nyt vaikutti siltä, että EH:n takana oli taka- ja etuliikkeet. Turkista ei ollut arvostelussakaan mitään, mutta tiedä näistä.

Ennen Islan kesäloman alkua suuntasimme vielä viikonlopuksi Tartoon. Auto täyteen tavaraa ja ihmisiä, matka starttasi perjantaina aamulla. Tällä kertaa testasimme Viikkarin palveluja. Mennessä Xprs ja tullessa uusi Fstr. Fstr autokansi oli järkyttävän ahdas paikka, mutta kokemus sekin. Ei mene ehkä ihan suosikkien joukkoon. Oon vaan onnellinen, että säästyttiin kolhuilta :D

Mennessä ja lauantaina illalla satoi vettä kunnolla, mutta onneksi aurinko paistoi näyttelypaikalla eli ei juuri haitannut meidän matkailua. Koiria oli ilmottu molemmille päiville 13 kappaletta. Lauantaina Isla oli kyproslaisella tuomarilla erinomainen. Jos nyt yrittää etsiä syytä miksi ei SA:ta tippunut, niin arvostelun perusteella sanoisin, että hammaspuutos. Sitä tuomari myös tarkkaan tutki. Huomioon ottaen menneen kuukauden näyttelyt, olo oli toki vähän pettynyt.

Onneksi oli vielä sunnuntai jäljellä, tuolloinkin Isla oli ainoa avoluokkalainen. Hyvin erikoinen fiilis :D Sunnuntaina latvialainen tuomari tykkäsi Islasta ihan PN2 sijaan asti. En yhtään siinä vaiheessa katsonut mikä koirakko ohjattiin ykköspallille..päässä pyöri vain, että se oli siinä. Turha keikka. Kunnes kehäsihteeri seisoikin mun edessä SERT-ruusuke kourassa kysyvä ilme naamalla :D Ilonkyynelissä oli pitelemistä, olin ihan, että mitä..joo joo otetaan vastaan!!! :D Tätä myöten Islalta uupuu enää yksi..jahti jatkuu syksymällä ;) PN1 Toffee-koiralla olikin Sertit kasassa ja sen vuoksi siirtyi meille!

Nyt kuitenkin nautitaan ansaitusta kesälomasta rauhassa itsekukin ja seuraavan kerran kehiin neljän viikon kuluttua.>Arvostelut<Ei kommentteja:

Lähetä kommentti