sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Mikä vuoden aloitus!!

Mikä päivä vietettiinkään sunnuntaina 14.1. Lahdessa, vuoden ensimmäisessä näyttelyssä. Isla oli aloittanut pohjavillan pudottamisen jo Tampereen aikoihin marraskuussa ja yritin tehdä kaikkeni, että edes jotain pohjavillaa olisi vielä tamikuun loppuun asti jäljellä. Toisin sanoen hyvin hillittyä menoa harjan kanssa ja pesut sai jäädä varpulin pesuja lukuunottamatta. Mutta kyllähän sitä silti on lähtenyt etenkin kehän laidalla puunatessa. Ilmoitinkin Islan Lahteen ja Turkuun lähinnä sillä ajatuksella, että käydään nyt kääntymässä ja eihän sitä ole elämää ilman näyttelyitä ;D

Tiesin Lahden Messukeskuksen olevan tosi pieni ja ahdas paikka, joten suuntasin huonosti nukutun yön jälkeen hyvissä ajoin paikalle. Häkkialueet oli pitkät, mutta erittäin kapeat. Onneksi sieltä kuitenkin kärryn mentävä kolonen vielä löytyi ja parkkeerattiin siihen. Siitä alkoikin se rankin vaihe, odottelu, julmetun pitkä odottelu. Veikkasin mielessäni, että varmasti sinne 13 hujakoille menee, +- 1h, ja näin se menikin. 14 aikaan homma oli meidän osalta paketoitu, paketoitu parilla ruusukkeella ja pienellä söpöllä pytyllä. Isla yllätti täysin hurmaten tuomarin <3 Aina on Suomessa paras narttu kehässä sanottu samantien, että kiitos käynnistä ja turvallista kotimatkaa. Nyt tuomari napsi aluksi reilu 4 koirakkoa jatkoon me mukaan lukien ja olin jo siitä iloinen. Taas ravattiin kehän ympäri ja tuomari valitsi näistä koirakoista 4 jatkoon edelleen me mukaan lukien! Siinä vaiheessa iloitsin jo siitä, että pirulainen nyt tulee PN sijoitus! En kuitenkaan kuvitellut, että Isla sijoittuisi todella hienosti PN2. PN1 olikin VAL1 ja jo Suomen muotovalio eli serti siirtyi meille ja sitä myöten Isla valioitui myös Suomeen. Wuhuuu!! Aivan mieletön päivä!! Isla kulki reippaasti ja hienosti vaikka varmasti väsy painoi pitkän odottelun jälkeen. Tuomari tykkäsi ja tulos rimpsu kokonaisuudessaan näyttää upealta -> VAL ERI2 SA PN2 SERT & FI MVA.

Seuraavana viikonloppuna kurvattiinkin Turkuun INT näyttelyyn Cacib jahtiin. Aika riensi mukavasti kun oli tuttuja paikalla Islan kasvattaja mukaan lukien. Tällä kertaa Isla oli hienosti VAL ERI2 SA. Cacibia ei tullut, mutta ei se mitää, niitä kerkeää metsästämään vielä :) Isla myös edusti Huisin kenneliä kasvattajaryhmässä. Huisin kennel oli hienosti ROP-kasvattaja ja täten tie isoon kehään oli auki. Koska mikään kiire meilläkään ei ollut, niin jäimme odottamaan. Tekee erittäin hyvää koirille päästä pyörähtämään edes silloin tällöin isoon kehään ison yleisön eteen. Sijoitusta ei tullut, mutta kaikki koirat (ja hihnan toiset päät) pärjäsi todella hienosti!! Loistava päivä, loistava fiilis!

Cacibit on tosiaan vielä keräämättä eli tiedossa on varmasti Latvian matkaa ja Viro tulee uudelleen suunnitelmiin mukaan. Suomessa varmasti kierretään muitakin näyttelyitä kuin inttejä. Nyt Isla jää kuitenkin ansaitulle pienelle tauolle näyttelyistä ja keskitytään mm. Rally-Tokoon. Näyttelykehiin suunnataan taas loppuvuodesta, viimeistään 2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti